Wat is een VPN ?

VPN staat voor “Virtual Private Network” Een veilige weg om met het internet te verbinden zonder dat jouw online identiteit, privacy en financiële middelen gevaar lopen.

Hoe werkt een VPN dienst?

Een VPN creëert een veilige tunnel door gebruik te maken van krachtige VPN protocollen. Het verbergt jouw originele IP achter een van zichzelf, codeert al jouw communicatie en verbindt je via een veilige tunnel waardoor je gerust en anoniem op het web kan surfen.

  • VEILIGE VERBINDING
  • KAN NIET GETRACEERD WORDEN
  • NIEMAND KAN JE BESPIONEREN
  • VOLLEDIG ANONIEM

Componenten van een VPN dienst

Om  een VPN te ontwikkelen, zijn er enkele ingrediënten die een VPN Beheerder nodig heeft:

  • VPN Server. Ingezet door de VPN Provider op verschillende locaties
  • VPN Protocollen. Creëren de tunnel
  • Encryptie. Om de communicatie te beveiligen door het onleesbaar te maken voor iedereen behalve de ontvanger

Voordelen van een VPN

Er zijn heel wat voordelen aan het gebruiken van een VPN. De meest voorkomende zijn hieronder opgesomd.

VPN vervangt jouw originele IP met een anonieme

Toen VPN voor het eerst ontworpen werd, was het enige doel van de uitvinding om een veilige verbinding te maken tussen computers voor remote access. En dat was succesvol! Maar later, werd VPN vaker gebruikt om te switchen tussen verschillende locatie IPs. Tot op heden is het enige doel van een VPN het beschermen van de originele IP van de gebruiker, simpelweg door het te verbergen met eentje van een andere server.

Simpel gezegd, als we verbinden met een VPN, wordt de originele IP (toegewezen door de Internet Service Provider) vervangen door een IP van de VPN server. Bijvoorbeeld, als jouw ISP jouw een IP van Londen toewijst (als je in Londen bent) 1.142.35.6 en wanneer je verbindt met een VS server via VPN zal jouw IP veranderen in 2.354.452.2. Hierdoor kan je niet alleen geblokkeerde websites van de VS bekijken, maar blijft jouw originele IP ook anoniem en kan zelfs jouw ISP jouw online activiteiten niet volgen.

Door jouw IP te vervangen met eentje van het gewenste land, kan je het online doen lijken alsof je in dat land aanwezig bent. Bijvoorbeeld de VS, wil je films bekijken, verbind dan met de VS server en krijg dezelfde privileges op het internet als een inwoner in de VS. Op dezelfde manier kan je in een land waar Twitter verboden is en waar je heel graag een verhaal of incident wilt plaatsen waarbij je betrokken was, simpelweg connecteren met een VPN.

Wanneer je verbonden bent met een openbare, onbeveiligde WiFi, kan al jouw data – inclusief de meest gevoelige zoals jouw kredietkaart info – gestolen worden door hackers. Met sterke en goede encryptie, kan een VPN jouw internet sessie beschermen en jouw data beveiligen tegen hackers en spammers.

Wanneer we een publieke WiFi verbinding gebruiken (bijvoorbeeld bij McDonalds of in de luchthaven), is het goed mogelijk dat een andere persoon jouw communicatie kan lezen. En nog erger. Het is heel makkelijk voor hackers om een Devil Twin Wi-Fi Hotspot te creëren, een kopie van de originele hotspot. Hierdoor kunnen hackers alles volgen wat je doet.

Hide.me

Een van de bekendste VPN toepassingen is Hide.Me. Een degelijke VPN die zoals ze zelf zeggen:hide.me codeert jouw internet verbinding en laat je toe om anoniem op het internet te browsen. Deblokkeer populaire websites waar je woont en krijg je vrijheid van meningsuiting terug”

Hide Me is in verschillende uitvoeringen te koop.

  • Hide.Me Plus.   1 connectie tegelijkertijd. Afhankelijk van de abonnementsduur dat je afsluit vanaf $4,99 per maand
  • Hide.Me Premium  maximaal 5 connectie tegelijk afhankelijk van de abonnementsduur vanaf $19,99 per maand

Bovendien kun je Hide.Me de eerste 14 dagen gratis proberen. Je moet je dan wel zonder opgaaf van redenen Hide.Me binnen 14 dagen afmelden en krijg je je geld terug.

Ga naar de Hide.Me website voor meer…
Hide.Me