Wat is een SSL Certificaat ?

SSL Certificaat

Wat is een SSL Certificaat en hoe geeft dit slotje in de adresbalk meer vertrouwen aan uw webwinkel? We leggen het u uit in dit artikel.

Secure Sockets Layer (SSL)

Secure Sockets Layer oftewel een SSL Certificaat wordt door miljoenen websites gebruikt om een beveiligde verbinding tussen u en de website op te zetten. Een beveiligde verbinding is gewenst wanneer u een (online) aankoopt doet bij een webwinkel, een financiële transactie wilt plegen bij een bank of uw persoonsgegevens wilt inzien bij een ziekenhuis. Door het SSL certificaat wordt alle informatie tijdens het transport versleuteld en zal deze niet leesbaar zijn voor derden zoals hackers en cybercriminelen. U kan een website herkennen aan een gesloten slotje en de https:// in de adresbalk. Hieronder ziet u bijvoorbeeld onze beginpagina.

Een SSL Certificaat geeft vertrouwen

Een website met een slotje geeft vertrouwen. Het SSL certificaat geeft de identiteit van de website en eigenaar weer. Hier kan de bezoeker controleren of ze op de juiste website terecht zijn gekomen. Tevens weet de bezoeker dat kwaadwillenden niet kunnen ‘meeluisteren’. Daarnaast weet de bezoeker dat zijn gegevens alleen bij de juiste eigenaar terecht komt. In ons geval hebben we gekozen voor een Extended Validation (EV) certificaat van Comodo. Comodo is een autoriteit als het gaat om het uitdelen van certificaten en spreekt daarom ook vertrouwen uit.

Google houdt van SSL

Google heeft enige tijd geleden aangegeven dat hun de voorkeur geven aan websites met een SSL certificaat boven websites die dit niet hebben geïnstalleerd. Als uw website nog geen SSL certificaat geïnstalleerd heeft staan is het aan te bevelen om dit alsnog te doen.

Bron: www.hoeveilgismijn.nl

Gratis of betalen

Er zijn ook veel gratis certificaten. Lees hier waar je op moet letten bij de verschillende providers