Google formulieren

Google Formulieren. Vragenlijsten en enquêtes maken en die eenvoudig naar spreadsheet omzetten.

Een leuke app van Google. Met Google formulieren maakt en verstuurt u enquêtes voor uw medewerkers of klanten en verwerkt de resultaten automatisch naar spreadsheet of grafiek.

Je kunt veel verschillende dingen toevoegen aan je vragenlijst: titel en onderschrift (handig voor bijvoorbeeld een instructie op de eerste pagina), verschillen typen vragen , video’s vanuit YouTube, afbeeldingen en zo nog enkele opties. Ook kun je pagina’s aanmaken, waarop je de verschillende onderdelen neerzet  Op die manier zorg er je er voor dat het niet één lange vragenlijst wordt maar dat het netjes per blok op een volgende pagina staat. Vervolgens kun je gemakkelijk de volgorde veranderen door de verschillende onderdelen te schuiven. Ook kun je per vraag aangeven of deze verplicht moet worden ingevuld of niet. Google Formulieren biedt dus veel mogelijkheden waardoor je een breed scala aan vragen kunt stellen en deze kunt voorzien van extra informatie.

Google Formulieren heeft nog een paar extra opties die handig kunnen zijn. Zo kun je via instellingen aangeven: wat mensen te zien krijgen als de vragenlijst is ingevuld,of iemand slechts één keer de vragenlijst mag invullen en of de vragen in willekeurige volgorde moeten worden getoond

Versturen, linken of invoegen in een post of webpagina.

U kunt een document, spreadsheet, presentatie of formulier beschikbaar maken voor weergave op een bestaande website door deze in uw site of blog in te sluiten.

Hoe werkt dat?

  • Sluit een formulier in
  • Open een formulier in Google Formulieren.
  • Klik in de rechterbovenhoek op Verzenden.
  • Klik boven aan het venster op Insluiten. (<>)
  • Om de HTML die verschijnt te kopiëren, klikt u op Kopiëren of drukt u op Ctrl + c (Windows) of ⌘ + c (Mac) op uw toetsenbord.
  • Plak de HTML in uw website of blog

 

En embed de resultaten in je website in wat voor vorm dan ook.