Kaspersky Lab Antivirussoftware

Al 20 jaar is het Russische Kaspersky samen met Norton antivirus bekend als de toonaangevende degelijke maker van betrouwbare antivirussoftware. Ondertussen zijn er veel meer spelers op de markt gekomen maar Kaspersky is er als oude Russische reus met reeds 300 miljoen gebruikers niet minder om geworden. Beschikbaar voor windows XP, Vista 7,8 en 10.

Kaspersky scoort hoger dan gemiddeld in het aantal virussen dat wordt gevonden. Ook wanneer een computer al is geïnfecteerd met een virus kan Kaspersky deze vinden en compleet verwijderen. Het programma biedt uitstekende bescherming tegen de nieuwste malware en andere kwaadaardige software zoals, virussen, trojans en rootkits.

Het is wel een heel bestand ( 165 mb ) en om het te installeren moet je dan ook even de tijd nemen maar dat geeft eigenlijk ook weer een goed gevoel. Dit programma kan wat. Hoewel een groot bestand, vertraagd het de computer maar minimaal. Maar neem vooral de tijd voor installatie, een eerste update en de eerste full scan.

Kaspersky antivirussoftware

 

Verder interessant zijn enkele extra functies zoals:

  • Software Updater, die de programma’s op je systeem automatisch bijwerkt naar de laatste versies.
  • Secure Connection-functie is een extra functie, waarmee je internetverbinding versleuteld en geanonimiseerd wordt tot 200 MB per maand. Tegen een meerprijs is deze limiet te verhogen.
  • Software Cleaner scant tot slot je pc op software die mogelijk een beveiligingsrisico vormen.

Kaspersky is niet tegelijkertijd te gebruiken met andere antivirus programma’s maar dit programma kan echt alles alleen. Het kan tijdens de installatie andere andere antivirusprogramma’s voor je verwijderen als je dat wilt.

Taal: Engels

Ga naar de website van Kaspersky Lab en probeer Kaspersky 30 dagen gratis

Of koop direct een licensie voor: 1 computer, 1 jaar voor $ 39,95

Tip:  Na installeren eerst een goede update uitvoeren alvorens de eerste scan te doen.

Wanneer je niet tevreden bent en het programma wilt verwijderen, kan dat een soms dingetje zijn. Gelukkig weet Kasperky dat ook en heeft voor die bijzondere gevallen een speciale  removal tool beschikbaar om de antivirussoftware geheel te verwijderen