Backup software

Gratis goede backup software

Naast een goede beveiliging is het ook ten zeerste aanbevolen om regelmatig een backup te maken. Er zijn veel verschillende backup software programma’s. Vaak met een hele berg mogelijkheden die u absoluut nooit zult gebruiken en dan is het zonde van het geld als u zo’n programma koopt.

Er zijn ook goede backup programma’s die helemaal gratis zijn en een exacte kopie (image/snapshot) van een partitie of schijf maken. Gaat er eens iets fout door bijvoorbeeld een hardware probleem, malware of gewoon een onhandige actie van uzelf dan kan met een paar simpele handelingen een exacte kopie worden teruggezet van de schijf of partitie. Geen gedoe met formatteren en Windows en alle andere programma’s opnieuw installeren. Gewoon een paar muisklikken en alles werkt weer exact zo als op het moment dat de backup werd gemaakt.

Met onderstaande programma’s kunt u een opstart-cd maken die gebruikt kan worden om het systeem op te starten en een backup terug te zetten. Ook als Windows helemaal niets meer doet kunt u dus simpel een backup terugzetten.

Macrium Reflect Free

Een mooi backup programma met redelijk veel opties is Macrium Reflect.

Macrium Reflect Free is een gratis programma om backups te maken en uw harde schijf te klonen. Macrium verifieert vervolgens de backups en verkleint ze vervolgens naar een image. Ook zijn differentiële backups mogelijk die u kunt inplannen.

Macrium Reflect Free maakt ook images van verschillende partities of harde schijven. Klonen van een complete harde schijf  is ook mogelijk. Macrium Reflect heeft al heel veel opties in de gratis versie. Incrementele backups maken blijft echter alleen mogelijk  met betaalde versie).

Klik hier voor meer informatie of gratis download van de pagina van Macrium.

Gratis backup Software Gratis backup Software Gratis backup Software Macrium Reflect Free Macrium Reflect Free Macrium Reflect Free

 

 

Seagate DiscWizard

Dit programma kunt u installeren wanneer er een harde schijf in het systeem zit van het merk Maxtor of Seagate. Voordeel van dit programma is dat het ook in het Nederlands beschikbaar is.

 Seagate DiscWizard  Seagate DiscWizard  Seagate DiscWizard  Seagate DiscWizard  Seagate DiscWizard  Seagate DiscWizard  Seagate DiscWizard  Seagate DiscWizard  Seagate DiscWizard

Klik hier voor meer informatie.

 

True image Western Digital Edition ( Acronis )

Heeft u een harde schijf van het merk Western Digital in het systeem zitten, dan kunt u het best True Image van Acronis gebruiken. Dit is een eenvoudig en overzichtelijk programma dat u stap voor stap door het backup proces leidt. Helemaal gratis is het niet maar de eerste 30 dagen zijn gratis.

True image Western Digital Edition ( Acronis ) True image Western Digital Edition ( Acronis ) True image Western Digital Edition ( Acronis ) True image Western Digital Edition ( Acronis )

Probeer 30 dagen gratis. Klik hier voor meer informatie

of bestel direct: voor 1 PC       € 49,95