Bitdefender. De prijswinnaar in de Antiviruswereld

Bitdefender 2018

Bitdefender heeft in 2016 zes onafhankelijke tests gewonnen met uitmuntende scores voor zowel de beveiliging als de systeemprestaties. Tijdens de dagelijkse routines worden de testsystemen niet vertraagd door Endpoint Security en het product laat indrukwekkende resultaten zien, ook in de testcategorieën Prestaties en Gebruiksgemak.

In de laatste test van AV-Test behaalt Bitdefender Internet Security 2018 opnieuw maximale scores op bescherming en prestaties en zit alleen de bruikbaarheid daar net onder. Volgens AV-Test is de vertraging bij het openen van bekende websites bij Bitdefender net even groter dan bij de concurrenten. Of je dat echt merkt zal afhankelijk zijn van de snelheid van de pc. Storender is dan Safepay, de sandboxed browser voor veiliger online betalen en bankieren. Deze werkt nog altijd alleen full-screen waardoor bijvoorbeeld informatie in een e-mail die nodig is voor de betaling, uit beeld verdwijnt. Wel kun je nu makkelijker tussen Safepay en de standaard desktop wisselen en ook is het mogelijk gegevens via het klembord uit te wisselen.

bitdefender dashboard

Bitdefender Firewall en anti-ransomware

De belangrijkste innovatie in Bitdefender 2018 is de anti-ransomware. Advanced Threat Defense controleert programma’s en services en grijpt in als deze afwijkend gedrag vertonen dat een bedreiging vormt voor de gegevens op de pc. Daarnaast is er Safe Files dat de gegevens in een aantal, zelf te bepalen mappen beschermt tegen versleuteling. De Mac-versie doet dit bijvoorbeeld ook met de Time Machine back-ups. Andere nieuwe onderdelen zijn de Webcam-beveiliging die spionage via de webcam tegenhoudt en Account Privacy dat elke drie dagen controleert of het mailadres van de gebruiker voorkomt in lijsten met gehackte gebruikersaccount.

Bron: computertotaal.nl