Adaware Antivirus ( voorheen Ad-Aware )

Adaware antivirus 12 is uit. Deze nieuwe uitgave heeft een vernieuwd uiterlijk en logo en is sneller en biedt betere bescherming volgens de makers. Ook wordt de naam nu officieel geschreven als ‘Adaware’ in plaats van Ad-Aware.

Adaware antivirus is de herziene nieuwe versie van Lavasoft. Adaware verwijdert allerlei vervelende spyware en virussen van uw pc. Ook de gratis versie biedt nu real time bescherming tegen malware en automatische updates.

Adaware echter een totaalpakket geworden dat bescherming biedt tegen spyware en virussen. Ook is Adaware niet alleen meer een on demand scanner, maar geeft de software continu bescherming tegen malware. Wanneer je al een anderevirus bescherming gebruikt kun je kiezen of je Adaware als eerste of als tweede beschermingslaag wilt gebruiken.

adaware antivirus   adaware antivirus

De updates van Adaware zijn gratis en automatisch. De beveiliging omvat naast antivirus een anti-rootkit, een speciale gaming mode, downloadbescherming, en een sandbox om potentiële malware eerst virtueel te analyseren. De betaalde Pro versie biedt ook nog een extra firewall, veilig bankieren en winkelen, netwerk- en email beveiliging.

De Safe Browsing functie beschermt tegen het bezoeken van gevaarlijke websites. Tijdens het surfen  scant het programma eerst de websites die u wilt bezoeken en controleert of deze bekend staan als verspreiders van virussen of andere malware. Wanneer dit het geval is wordt de site geblokkeerd en toont het programma een waarschuwing.

Het bestand is 197 MB groot, installeert vrij gemakkelijk. Alleen de eerste scan lijkt een eeuwigheid te duren. Hij deed er bij mij ruim 3 uur over.

 Ga voor meer informatie en  aanbiedingen naar de website van Lavasoft…