Windows 10 Pro voor € 25,99. Kan dat wel ?

Windows 10 zo goedkoop. Hoe kan dat ?

Wanneer je Windows 10 wilt aanschaffen voor je computer kom je een heleboel verschillend prijzen tegen. En die lopen behoorlijk uiteen. De meest gebruikte versie is Windows 10 Professional. Deze kun je tegen de meest uiteenlopende prijzen aanschaffen. Hoe zit dat ?

windows10

Welke Windows 10 versie is beter ?

Het heeft niets te maken met beter of slechter. Het is dezelfde windows versie. Het type licentie verschilt echter per klantengroep, zo heb je speciale licenties voor systeembouwers, studenten en bedrijven. Voor consumenten biedt Microsoft twee soorten licenties; FPP en OEM.

Wat is een OEM versie ?

Als u een nieuwe pc met Windows daar al op, dan heeft u te maken met een OEM-versie. De OEM-versie is de allergoedkoopste versie die Microsoft aanbiedt, de FPP de duurste. Daarom raadt Microsoft ook altijd aan om als consument voor OEM te gaan. Een OEM-licentie is wel onlosmakelijk verbonden met een specifieke pc-configuratie. U mag best een defect onderdeel vervangen, dat is geen punt, maar wilt u bijvoorbeeld het moederbord vervangen dan verloopt uw OEM-licentie en moet u een nieuw aanschaffen.

OEM licenties zijn los te koop via internet en u moet dan nog wel de Windows versie dan zelf downloaden bij Microsoft zelf.  Microsoft geeft daar goede instructie bij. Zie hier.

windows10

Professional OEM bij Kinguin € 25,99

Wat is een FPP licentie

Als u in de winkel een versie van Windows in de doos koopt, is dat een FPP. Dit staat voor Fully Packaged Product, en is duurder dan een OEM-licentie.  Met een FPP-licentie koopt u meer rechten dan bij een OEM. Uw Windows-versie wordt aan uzelf gekoppeld, en niet aan uw pc. As u een nieuw moederbord wilt installeren, is dat geen probleem. Ook overstappen naar een geheel nieuwe computer is mogelijk. Als u erg vaak upgrade én lang gebruik wilt blijven maken van een Windows-versie dan is een FPP-licentie een aanrader.

Klik hier voor een losse Windows 10 Professional OEM Key via Kinguïn

Computer algemeen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.