Mijndomein slaat aanval DDos af

Ja we waren even uit de lucht ja. Onze provider mijndomein.nl even een spannend weekend.

Websites van domeinbeheerder Mijndomein hebben het de afgelopen dagen zwaar te verduren gehad. Van vrijdag tot en met vandaag waren ze namelijk het doelwit van meerdere DDoS-aanvallen, meldt NU.nl.

Cybercriminelen bombarderen bij een DDoS-aanval servers vanaf veel adressen tegelijkertijd met verbindverzoeken. Daardoor raakt een website overbelast en wordt deze moeilijker te bereiken voor gewone bezoekers. Dit was dan ook het geval bij de websites van Mijndomein. De aanvallen zouden in de nacht van vrijdag op zaterdag begonnen zijn.

Aanval afgeweerd

Een woordvoerder stelt dat de aanval dinsdagochtend was afgeweerd. Ook vanuit klanten komen er geen nieuwe meldingen binnen. Wie er achter de aanvallen zat, is niet bekend. Wel lijkt het er op dat er meerdere aanvallen kort achter elkaar werden uitgevoerd.

Natuurlijk kijk jegelijk even of meer mensen dezelfde storing hebben. En inderdaad. Op allestoringen.nl stond vermeld dat we niet de enige waren. Gelukkig maar. anders ga je misschien ergens aan je instellingen zitten frummelen zodat je nog veel meer verprutst.

Klantentrouw

Ik snap dat veel mensen frustraties hebben op zo’n werkdag dat je site plat ligt maar vindt het jammer dat er geen begrip is dat dit gewoon gebeurd. En helaas zal dit in de toekomst vaker kunnen gebeuren sinds alles van alles afhankelijk is. Clouddiensten als Office365, PostNL of Exact-online kunnen ook hun probleempjes hebben. En dan de VOIP diensten nog. Er kan zomaar weer een dagje niets op kantoor voorkomen. Wees daar gewoon op voorbereid.

Veel mensen snappen dit wel maar wees bewust van je reactie op internet. Zie ook screenshot hieronder:

mijndomein ddos aanval

Wij blijven zelf tevreden over onze provider mijndomein.nl en zijn diensten. Ik heb hier zelf 7 domeinen in onderhoud en de laatste 15 jaar maar één keer ergens over hoeven bellen. Voor mij gewoon een applaus voor de jongens en meisjes die allemaal tijdens dit lange weekend opgelost hebben.

 Sponsor onze helden. Klik op onderstaande banner.

kijk voor een overzicht van verschillende bekende providers hier.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.