Weer Phishing. nu over Rabobank en IBAN beveiliging

We moeten zo langzamerhand toch echt een aparte rubriek wijden aan phishing. Want hier weer een voorbeeld van een email die ik vandaag kreeg. Weer een voorbeeld van phishing in een hele nieuwe style. Heeft u ook zo’n email gekregen? Gooi deze dan direct weg.

voorbeeld rabobank phishing

 

Niet op reageren: dit is je reinste phishing. Bij twijfel. Neem contact op met je bank. In dit geval de Rabobank

 

Hieronder de tekst van de mail:

Rabobank voert als eerste IBAN-Naam Check inRabobank voert als eerste IBAN-Naam Check in

Als eerste Nederlandse bank heeft de Rabobank per 5 september 2017 de IBAN-Naam Check ingevoerd in internet- en mobielbankieren. Andere Nederlandse banken volgen later dit jaar met de IBAN-Naam Check maken we online. Hiermee zullen wij betalen nog makkelijker en veiliger maken. De check controleert bij online overboekingen naar Nederlandse rekeningnummers de ingetoetste naam van de ontvanger.
Fraude en verkeerde overboekingenUit onderzoek van de Nederlandse banken blijkt dat iedere maand ongeveer 1.300 klanten verkeerde overboekingen melden bij hun bank. Driekwart daarvan kom door het gebruik van oude rekeningnummers en vergissingen bij het gebruik van het adresboek uit internetbankieren of bankieren apps. Bij ongeveer 200 meldingen per maand geven klanten aan dat er sprake is van fraude. Een groot deel van deze fraude en vergissingen kunnen we voorkomen met de IBAN-Naam Check.
Zo werkt de IBAN-Naam CheckAls u geld wilt overmaken via Rabo Internet- of Mobielbankieren en de naam die u invult bij een IBAN is anders dan de naam die bij de bank bekend is, dan geeft de IBAN-Naam Check een melding op uw scherm. De IBAN-Naam Check werkt alleen bij Nederlandse betaal- en spaarrekeningnummers. Als de ingetikte naam niet afwijkt, krijgt u geen melding. Als een rekening nog maar pas is geopend en nog niet in het systeem staat, of het is een buitenlands IBAN, dan krijgt u ook een melding.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.
Met vriendelijke groet,
Peter Hochema Hoofd Internetbankieren

Stap 1
Klik op de bovenstaande link. Gebruik uw Rabobank gegevens om uwzelf te identificeren.  Afbeeldingsresultaat voor mijn ing internet bankieren Identificeer uwzelf door op de bovenstaande link te klikken.

Let op:
Wij willen u erop attenderen om zo snel mogelijk zich aan te melden om blokkade van uw internet- en mobielbankieren en/of betaalpas te voorkomen.
Na het registreren van de IBAN-Naam Check zal er automatisch een nieuwe betaalpas opgestuurd. Deze betaalpas kunt u binnen 3 tot 5 werkdagen verwachten ondertussen maakt u gewoon gebruik van uw huidige betaalpas.      Let op! Ga voorzichtig om met uw persoonlijke gegevens. Medewerkers van de Rabobank zullen alleen naar uw gebruikersnaam, wachtwoord, activeringscode, Identificatiecode van Rabobank vragen indien dit nodig is. 

Deze e-mail is afkomstig van de Rabobank Nederland NV, statutair gevestigd te Leeuwarden, Handelsregister nr. 0403 200 393.

 

Einde bericht. Phishing

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.