Hackers stelen inkomsten verkopers Amazon – hoeveiligismijn.nl

Verkoopt u uw producten naast uw eigen webwinkel via Amazon of Bol? Dan raden we dit artikel zeker aan om even door te nemen! Er liggen namelijk hackers op de loer wat ten koste gaat van uw inkomsten.

Weg Inkomsten

Verkopers op Amazon.com hebben steeds vaker te maken met hackers en cybercriminelen die via hun eigen account nepproducten verkopen aan consumenten. De cybercrimineel verandert het wachtwoord en bankgegevens van de verkoper en probeert hiermee geld te ontvangen uit de goede naam van u of een andere webwinkelier.

In de afgelopen weken is naar voren gekomen dat hackers actief zijn op Amazon.com en deze truc toepassen. Een goed voorbeeld hierbij is dat er op de computer van het slachtoffer malware is geïnstalleerd. Hiermee zijn de account-, inlog- en betalingsgegevens van het slachtoffer achterhaald die het slachtoffer gebruikt op Amazon.com. De cybercrimineel past de betaalgegevens aan en plaatst daarna diverse ‘nepproducten’ op Amazon.com tegen een veel lagere prijs. Nietsvermoedende klanten zien een koopje voorbij komen en bestellen het product massaal waarna de inkomsten naar de cybercrimineel gaan.

Reputatieschade

Als het nepproduct wordt gekocht door een consument op Amazon.com of Bol.com wel betaald worden maar niet geleverd worden. De cybercrimineel heeft de betaalgegevens aangepast naar zijn eigen bankrekening dus het geld zal nooit bij u of een andere webwinkelier terechtkomen.

Hiermee loopt de verkoper op Amazon.com veel geld mis maar krijgt deze ook last van reputatieschade aangezien de consument bij u zal gaan aankloppen. Zo kan het gebeuren dat binnen enkele dagen uw goede naam weg is waar u jaren mee bezig bent geweest om op te bouwen.

“Ik heb nu honderd e-mails te beantwoorden van boze consumenten die zich afvragen waar hun Airfryer blijft” aldus een gedupeerde verkoper.

Wat kan u doen?

Het is aan te raden om geregeld uw account te controleren en om tweestapsverificatie te configureren. Met een tweestapsverificatie wordt er een code gestuurd naar de smartphone van de webwinkelier. Deze code is dan naast het gebruikersnaam en wachtwoord nodig om in te kunnen loggen. Tevens is het zinvol om voor elke website waar u een account moet aanmaken een ander wachtwoord te kiezen. Zo voorkomt u dat wanneer een andere website wordt gehackt uw wachtwoord misbruikt wordt op andere websites.

Bron: Hackers stelen inkomsten verkopers Amazon – hoeveiligismijn.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.